GESTOPT

GESTOPT

Break The Chain is per 1 mei 2017 gestopt. Bestellingen worden niet meer aangenomen

Autogordeltuig

Het autogordel/tuig Clix Car Safe werd ontworpen door Dr. Roger Mugford en biedt uw hond tijdens een autorit en tijdens het wandelen veiligheid en comfort. Alle contactpunten van de autogordel/tuig Clix Car Safe zijn voorzien van een zachte bekleding van neopreen, waarbij in het bijzonder is gelet op de borstbeschermer in het midden. De autogordel/tuig Clix Car Safe kan snel worden aangebracht en is eenvoudig in gebruik. Met behulp van dubbelzijdige, instelbare gespen kunt u het tuig in elkaar klikken, zonder dat u de poten van uw hond hoeft te draaien of op te tillen.

Maten:            Borstomvang:

Extra Small     35-65 cm.

Small              55-65 cm.

Medium          60-75 cm.

Large              75-95 cm.

Met honden op reis

Veiligheidstips van Dr. Roger A. Mudford - dierenpsycholoog, ontwerper van de met prijzen onderscheiden Halti-Halsband en dit nieuwe, revolutionaire Clix Car Safe hondentuig.

Honden gaan graag met ons op reis; zij hebben behoefte aan ons gezelschap, maar beleven tevens plezier aan een bezoek aan nieuwe plaatsen en oude vrienden. Maar een hond in een auto staat uiteraard bloot aan gevaren. Plotseling remmen of erger, een ongeluk, veranderen de massa van een hondenlichaam in een projectiel. Onder zulke omstandigheden kan de hond pijnlijke verwondingen oplopen, laat staan de schade die hij aan de menselijke medereizigers in de auto berokkenen. U kunt een juiste beslissing nemen door een Clix Car Safe aan te schaffen. Dit hondentuig is zodanig ontworpen dat het sterk genoeg is om een botsting bij gemiddelde snelheid te weerstaan en tegelijkertijd comfortabel is voor de hond tijdens lange autoritten en wandelingen aan het einde van de reis.

Hieronder volgen een aantal tips voor als u samen met uw hond met de auto op reis gaat:

1. Laat uw hond nooit op de voorste bijrijderstoel met u meerijden. In sommige landen is dit verboden en het is zonder meer gevaarlijk voor honden als tijdens een botsing de airbags worden geactiveerd.

2. De optimale plaats voor de hond tijdens een autorit is in het middelste gedeelte van de auto, waar de hond het minste last heeft van de relatieve bewegingen van het voertuig en waar de hond maximaal is beschermd ingeval van een botsing.

3. U kunt uw Clix Car Safe tuig op verschillende manieren in de auto bevestigen: u kunt de verbindingsriem in de gordelsluitingen van de veiligheidsriemen klikken of u kunt de veiligheidsgordels door de verbindingsriem leiden. U kunt tevens de gewenste lengte instellen: los of strak. Welke bevestigingsmethode en strakheid u kiest, is aan u, maar houdt u er rekening mee dat hoe steviger uw hond vastzit, des te veiliger hij is ingeval van een auto-ongeluk.

4. Veel honden vinden het pretiig om in de auto te worden vastgezet aangezien zij dan geen fysieke inspanning hoeven te leveren om hun evenwicht te bewaren tijdens het herhaaldelijk optrekken/remmen van de auto. Tijdens de eerste ritten met elk willekeurig autotuig dient uw hond in de gaten en bezig te worden gehouden door een medereiziger (niet door de chauffeur die op het verkeer moet letten!).

5. Honden moeten regelatig hun benen kunnen strekken en zich kunnen bewegen. Daarom dient u minimaal om de twee uur te stoppen om uw hond even te laten lopen. Dit is overigens ook goed voor u, de chauffeur.

6. Een hond die in de auto is vastgezet, kan mogelijk oververhit raken als er geen bescherming tegen de zon aanwezig is. In goed gesorteerde dierenwinkels (en ook in winkels met auto-accessoires) zijn speciaal ontworpen zonneschermen te koop. Denk hieraan voor het welbevinden van uw hond.

7. Water is van essentieel belang tijdens autoritten in de zomer en dient minimaal om de twee uur te worden aangeboden.

8. Airconditioning kan een levensredder zijn voor honden in een hete auto, zeker als u vaststaat in de file. Wanneer u geen airco hebt, dient u te allen tijde een grote watercontainer (minimaal twee liter) mee te nemen en een handdoek die kan worden nat gemaakt en over uw hond kan worden gelegd voor extra verkoeling. Hondenrassen die gevoelig zijn voor oververhitting in auto's of oude honden met overgewicht moeten op deze manier worden gekoeld ingeval van een onvoorzien voorval onderweg tijdens de zomermaanden.

9. Sommige honden zijn prikkelbaar en luidruchtig tijdens een rit in de auto. Probeer uw huisdier tijdens de autorit niet te veel te stimuleren en zeker niet tegen het einde van de reis

10. Controleer uw Clix Car Safe tuig regelmatig op beschadigingen, zoals van kauwen. Helaas kan en mag het speciale riemweefsel dat wordt gebruikt in de contructie van het Clix Car Safe niet worden gerepareerd ingeval van schade door kauwen van uw hond. Wanneer u dergelijke beschadigingen opmerkt, dient u het Clix Car Safe tuig te vervangen en dient u uw hond beter in de gaten te houden en te trainen, zodat hij dit belangrijke en levensreddende veiligheidsproduct niet opnieuw beschadigd.

Honden willen meedoen aan al onze activiteiten en onze actieve levensstijl. Werkhonden, zoals van de politie, militaire eenheden, zoek- en reddingshonden of honden voor minder validen gaan altijd samen met hun baasjes op reis. Daarom is het van essentieel belang dat deze waardevolle honden op een veilige manier worden vervoerd. Uw hond is waardevol, omdat u van hem houdt, dus is de veiligheid in de auto net zo belangrijk voor hem als voor u of uw kinderen. U moet zich permanent bewust zijn van het belang van de veiligheid in de auto.

Voordeelprogramma

Als wederverkoper geniet je een groot aantal voordelen
Koop groot in en hanteer eigen prijzen voor cursisten
Dieren- of webwinkels kopen voor scherpe prijzen
Zeer hoge kortingen op bijna alle producten
 • Kong

  Kong

  Beste Speelgoed voor Dieren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7