GESTOPT

GESTOPT

Break The Chain is per 1 mei 2017 gestopt. Bestellingen worden niet meer aangenomen

speelgoed voor honden en puppiesGeschiedenis

Het verhaal van KONG begint met Fritz de Duitse herder, zijn eigenaar en een Volkswagenbus. Fritz, een voormalig politiehond hield ervan om op stenen te kauwen. Deze bezigheid beschadigde Fritz zijn tanden en frustreerde zijn eigenaar, Joe Markham. Op een middag toen Joe aan het sleutelen was aan een Volkswagenbus merkte hij op dat Fritz weer stenen aan het eten was. Uit wanhoop gooide hij de gedemonteerde onderdelen in de buurt bij Fritz om hem zo af te leiden. Hij gaf Fritz een rubber onderdeel van de vering en meteen viel het op dat hij dit stuk rubber niet kapot kon krijgen en dat de hond het heerlijk vond om erop te kauwen. De KONG was geboren. Joe Markham ontwikkelde een gelijksoortig supersterk rubber formule en begon zijn KONG produktie in 1976. Tot de dag van vandaag verkoopt Joe Markham nog steeds KONG hondenspeelgoed.

Kong hondenspeelgoed kopen, klik hier

Kong kattenspeelgoed kopen, klik hier

KONG hondenspeelgoed - 50 manieren / recepten

KONG hondenspeelgoed wordt aanbevolen door dierenartsen, gedragswetenschappers, gedragstherapeuten, trainers en hondenprofessionals van over de hele wereld. Vervaardigd door KONG Company en gepromoot door KONG Company UK, is KONG al 30 jaar 'het beste hondenspeelgoed ter wereld'  en onze topaanbeveling als hulp bij training en gedragsverandering.

Eigenaren vertellen ons erg vaak dat hun hond er niet mee speelt of juist dat hij er erg gefascineerd door is. De KONG is de beste investering die je ooit in je hond zult doen en met een beetje fantasie zul je je gemakkelijk kunnen voorstellen waarom...

1) Haal de voerbak weg! Gebruik hem als bloempot in de tuin of zet er wellicht een mooie kamerplant in! Want je kunt de dagelijkse portie voedsel in een KONG stoppen en zo zorgen dat je hond veel meer stimulans en lichaamsbeweging krijgt dan wanneer hij zijn voerbak leeg slokt.

2) Je zou de KONG ook kunnen vullen met een mengsel van pindakaas, hondenvoer en kleine stukjes fruit en hem dan in de vriezer doen. Binnen een paar uur heb je een prachtig, met bevroren voedsel gevuld kauwspeeltje en zal je hond langer plezier beleven bij het uitpeuteren van al het voedsel!

3) Vervang alle tennisballen of andere gooispeeltjes door een KONG en gebruik hem voor apporteer- en gooispelletjes. Door de vorm en het ontwerp stuitert de KONG alle kanten op en wakkert hij het aangeboren jachtinstinct aan.

4) Je kunt ook een paar kleine stukjes kaas en pindakaas in de KONG stoppen en hem even in de magnetron leggen, zodat de kaas smelt en de KONG lekker warm wordt. Denk eraan om te checken of hij niet te heet is voordat je hem aan je hond geeft!

5) Verstop de KONG met wat snacks erin ergens in de tuin of in huis en leer je hond een 'zoek'-commando om zijn aangeboren reukzin en jachtinstinct te stimuleren.

6) Knoop een touw of een aantal oude sokken aan de KONG vast om krijgertje te spelen. Je kunt er losjes een paar snacks in stoppen zodat je hond beloond wordt voor het feit dat hij in de weer is met de KONG.

7) KONG-happen! Zet een grote bak water neer en doe er een of twee KONGs in. Nodig je hond uit om de KONG uit het water te halen!

8) Maak een stuk touw aan de KONG vast en doe er de lievelingssnacks van je hond in. Bevestig hem nu aan een boom of een ander object op een hoogte dat je hond er net niet bij kan, zodat hij moet springen om erbij te kunnen.

9) Je kunt nooit teveel KONGs hebben. Terwijl er een in de afwasmachine zit, kun je met een tweede spelen en zolang er een in de vriezer ligt, kun je een andere vullen. Koop er drie en laat je hond er die ene KONG tussenuit zoeken die gevuld is met lekkere snacks.

10) Vul je KONG, stop hem in een dichtgeplakte A4 enveloppe en geef hem aan je hond. Hij zal de grootste pret hebben wanneer hij ermee in de weer is of de enveloppe verscheurt om de KONG te pakken te krijgen!

 11) Stop het KONG-speeltje in een oude sok, gooi hem of gebruik hem als katapult! Wanneer je hem eerst vult, dan heeft je hond nog meer plezier bij het zoeken naar de versnaperingen die erin zitten.

12) Rol voor de verandering de KONG eens door een losgeklopt rauw ei en daarna door geraspte kaas of een beetje knoflookpoeder.

13) Begraaf de volgestopte KONG omgekeerd in de grond of doe hem in het putje van een droogmolen.

14) Verwarm de KONG onder je arm of in de magnetron of in een bak met warm water voor je pups eerste nachten thuis. Aangetoond is dat iets warms om tegenaan te kruipen je nieuwe huisgenootje helpt ontspannen, aangezien het de warmte nabootst die het kleintje voelt wanneer het tegen de moeder en broertjes en zusjes aanligt.

15) Bewaar de Puppy KONG in de vriezer om pijn aan het tandvlees te verzachten wanneer de pup aan het wisselen is.

16) Prop de kleine holte vol met pindakaas of kaas en vul de KONG dan aan met visbouillon, sinaasappelsap of vleesbouillon en bewaar hem ingevroren voor hete zomerdagen, wanneer de hondendokter iets smakelijks en kouds voorschrijft!

17) Als je hond van water houdt, plaats dan de KONG boven op een tuinsproeier, zodat het water door de KONG heen sproeit. Als je de belangstelling van je hond voor de KONG al hebt kunnen wekken, dan zal hij deze verandering prachtig vinden en met veel plezier proberen het speeltje te pakken te krijgen terwijl hij nat wordt!

18) Doe er een heleboel droge snacks in en speel 'overgooiertje' met iemand anders samen. Terwijl de KONG door de lucht vliegt, zullen de snacks eruit vallen en de hond zal het heerlijk vinden om tussen jullie beiden heen en weer te rennen terwijl hij jacht maakt op de KONG... en op de snacks!

19) Gebruik een volgestopte KONG om je hond te stimuleren met spelletjes 'à la Houdini'. Leg de KONG bv in een kist/kooi zonder de toegang te sluiten.

20) Sluit de kleine holte af met pindakaas of kaas, vul de grote holte met vruchtensap of knoflookwater en smeer ook dit deel dicht met pindakaas. Deze optie geeft wat troep dus kun je het beste buiten geven.

21) Hang een KONG Tails of gevulde KONG in een boom en maak het nog spannender door hem aan een elastisch koord op te hangen!

22) Gebruik een aantal KONGs om een pyramide of stapel van KONGs te bouwen waarin maar een van de KONGs snacks bevat!

23) Haal al het speelgoed van je hond weg behalve de KONG. Gebruik een week lang alleen de KONG om met je hond te spelen en bezig te zijn, en je hoeft nooit meer een ander hondenspeeltje te kopen.

24) Stop de KONG in oude sokken, wikkel hem in een krant of in stro om hem een andere structuur te geven of een ander geluid te laten maken.

25) Maak een spoor van snacks dat leidt naar een gevulde KONG. Begin met een kort spoor, maak het geleidelijk aan langer zodat het een lonende jacht op de KONG wordt!

26) Zet een kunststof pijp of een houten paal in de grond en plaats er een gevuld KONG-speeltje op. De hond moet de KONG eraf stoten om hem te pakken te krijgen.

27) Vervang de tennisbal van swingball door een kleine gevulde KONG! Je zult met je hond samen veel plezier hebben wanneer je de KONG een mep geeft en de hond de snacks opsmikkelt. Gebruik absoluut droge snacks, want nat snoep zal je nat spetteren!

28) Bind een losjes maar goed gevulde KONG aan een speelgoedauto met afstandsbediening...

29) Wikkel je KONG in spek/bacon en sleep hem over de grond om de reuk- of speurzin van je hond te ontwikkelen. Een goedgevulde, met spek of bacon bedekte KONG is de beloning aan het eind.

30) Vul de KONG, doe hem in een kartonnen doos en smeer wat van de inhoud van de KONG her en der in de doos. Doe nu de doos dicht en geef hem aan de hond.

31) Gebruik KONG Time (helaas niet meer verkrijgbaar) voor het toedienen van gevulde KONGs.

32) Vul je KONG met in visolie, runderbouillon of vruchtensap geweekt zacht eetbaar papier.

33) Bind een KONG aan beide uiteinden van een dik touw of dik gevlochten fleece-koord voor extra stevigheid om een dumbell te maken die nog gevuld kan worden.

34) Als je voldoende ruimte hebt, laat je hond dan de goedgevulde KONG zien en schiet deze de lucht in vanaf een 'lanceerapparaat' type wip, gemaakt van een scharnierpunt (bv een steen) en een houten plank.

35) Rijg 5 of meer kleine of medium KONGs aan een lange lijn of een lang stuk touw, knoop ze stevig vast en maak een handvat aan een uiteinde om hem voort te trekken; gebruik voor achteraan rennen of zelfs ruk- en trekspelletjes.

36) Rijg een touw door de KONG en stop er een heleboel losse snoepjes in. Span het touw nu tussen twee bomen of tussen stevige omheiningen aan weerskanten van de tuin en moedig je hond aan naar de KONG te springen om de snoepjes te bemachtigen - als een KONG piñata!

37) Rijg je KONG aan een hondenlijn of een stuk fleece en bevestig deze aan je riem, zodanig dat hij over de grond sleept. En nu maar rennen!

38) Vul met zachte kaas, verschillende lagen eetbaar papier, snoepjes en kleine stukjes kaas om het leeg peuteren extra ingewikkeld te maken.

39) Gebruik zowel de KONG classic als de KONG Extreme, zodat je twee verschillend gekleurde KONGs hebt. Gebruik ze als hulp bij het terugroepen en als leuk spelletje waarbij je je hond leert op commando een bepaalde kleur te apporteren. Leer je hond nu om ze in een emmer te deponeren en hij kan de speeltjes voor je schoonmaken!

40) Speel ('vangen op afstand')/'distance catch' van Ian Dunbars K9 Games.

41) Bevestig de gevulde KONG aan een elastisch koord en maak dat vast bovenaan een deurpost, waardoor de KONG op- en neer kan stuiteren!

42) Koop 4 KONGs en verander ze zodanig dat ze er allemaal hetzelfde uitzien, maar dat ze elk iets anders bevatten; zo kun je variatie aanbrengen en je hond laten gissen. Je zou er bv een kunnen vullen met verschillende snoepjes, een andere met de dagelijkse portie voedsel, de derde doop je wellicht in sinaasappelsap en de vierde zou je kunnen inwrijven met een geur of bevat een piepje.

43) Verdeel de dagelijkse portie voer van je hond in vieren of vijven en doe die in 4 of 5 KONGs. Verstop deze nu op verschillende plaatsen in huis of in de tuin.

44) Als je hond eenmaal begrijpt dat de KONG gelijk staat aan pret en lekkere versnaperingen, kun je hem in je zak meenemen en gebruiken als betrouwbare afleiding, als hulp bij het terugroepen, om het commando 'blijf' te bestendigen of om simpelweg de aandacht van je hond te vragen.

45) Waarom niet in plaats van een plastic speeltje kopen, investeren in 4 KONGs. Doe snacks in twee daarvan, de volgende keer vul je twee andere KONGs of gebruik je een ander aantal en doe je daar snacks in. Dat maakt dat je hond blijft raden. Laat hem stil zitten of wachten terwijl je de KONGs vult en laat hem weer z'n gang gaan als je klaar bent.

46) Leer je hond op commando naar de KONG te gaan op een strategische plek waar je de hond graag naartoe wilt hebben. Hij zal meer bereid zijn om naar die plek toe te gaan als er een KONG ligt.

47) Scheur een oude handdoek in 4 stukken. Wrijf elk van deze stukken tijdens een wandeling in met iets interessants - misschien gras waar je hond lang aan snuffelt, de vacht van een andere vriendelijke hond of een paar lavendelstruikjes. Doe ze in verschillende plastic zakken; stop de stukken handdoek wanneer je thuiskomt elk in een verschillende KONG.

48) Als je het voer liever in een bak geeft en je hebt een hond die zijn voer opschrokt, plak dan met sterke maar niet-giftige lijm (er zijn verschillende varianten verkrijgbaar) een KONG vast in de voerbak van je hond en stop het voer daarin om schrokken of te snel eten tegen te gaan.

49) Bedek de KONG met hondentandpasta (en mondverfrisser) om de adem van je hond fris te houden.

50) Verwijder voorzichtig alle vulling uit een hondenspeeltje met vulling. Doe nu de ongevulde KONG in het lege speeltje en naai het weer dicht met teddyvacht.Je hebt nu een knuffelzacht maar super grillig stuiterspeeltje om je hond achteraan te laten jagen.

Wij hebben echt genoten van het ontwikkelen en uittesten van deze 50 dingen die je kunt doen met KONG speelgoed. Wij zijn al bezig met de volgende 50 dingen of recepten, op weg naar '100 manieren om de KONG te gebruiken'. Dolgraag zouden wij van jou nieuwe ideeën willen horen en aan de lijst toevoegen, Tevens zouden wij - en ongetwijfeld ook KONG Company en KONG Company UK - van je willen weten hoe jouw ervaringen zijn met bovenstaande ideeën!

Mail je idee naar Break The Chain en klik hier

Kong speelgoed voor je hond kopen, klik hier 
Kong speelgoed voor je kat kopen, klik hier

Geschreven door: JezRose, specialist op het gebied van hondengedrag
In opdracht van Break The Chain uit het Engels vertaald door Charlotte Mettivier Meijer 

 

Voordeelprogramma

Als wederverkoper geniet je een groot aantal voordelen
Koop groot in en hanteer eigen prijzen voor cursisten
Dieren- of webwinkels kopen voor scherpe prijzen
Zeer hoge kortingen op bijna alle producten
 • Kong

  Kong

  Beste Speelgoed voor Dieren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7