GESTOPT

GESTOPT

Break The Chain is per 1 mei 2017 gestopt. Bestellingen worden niet meer aangenomen

Muilkorf hond

Wanneer hond muilkorven?

Muilkorven worden door honden om vele redenen gedragen. Wanneer je hond muilkorven?

 • Je hond agressief gedrag vertoont
 • Je hond bijt uit angst
 • Behandeling bij de dierenarts
 • Je hond laat trimmen
 • Je hond verzorgt
 • Vakantie naar het buitenland
 • Poep of iets anders ongewenst van de straat eet

Ongeacht de reden is het belangrijk dat je hond op zijn gemak is tijdens het dragen van zijn muilkorf.

Kies de juiste maat muilkorf voor je hond

Wat is de juiste maat muilkorf voor je hond? Ten eerste zijn alle honden individuen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maat kiest voor jouw hond.

Meten is weten!

Meet met een centimeter de omvang van de snuit net onder de ogen waar de muilkorf op zijn neus zal rusten. En van zijn puntje van zijn neus tot waar de muilkorf zal rusten. Kies nu uit onderstaande tabel het bijbehorende type en nummer. 

Type en Nummer Korfomvang Korflengte Ras referentie
Muilkorf Baskerville 1 15 cm 4 cm Miniatuur
Muilkorf Baskerville 2 16 cm 4 cm Klein
Muilkorf Baskerville 3 17 cm 5 cm Bichon Frise, Teckel
Muilkorf Baskerville 4 19 cm 5 cm Westie, Jack Russell
Muilkorf Baskerville 5 22 cm 6 cm Corgi, Cocker Spaniel
Muilkorf Baskerville 6 26 cm 6,5 cm Beagle, Border Collie
Muilkorf Baskerville 7 28 cm 7 cm Springer Spaniel, Dalmatier
Muilkorf Baskerville 8 30 cm 7,5 cm Labrador, Airdale
Muilkorf Baskerville 9 32 cm 8 cm Duitse Herder, Dobermann
Muilkorf Baskerville 10 34 cm 9 cm Deense Dog, Ierse Wolfshond
Muilkorf Baskerville 12 extra breed 31 cm 5 cm Boxer, Pitbull
Muilkorf Baskerville 13 extra breed 34 cm 6 cm Mastiff
Muilkorf Baskerville 15 extra breed 37 cm 5 cm Rottweiler
Muilkorf Baskerville 16 extra breed 44 cm 6 cm Bull Mastiff
Muilkorf Baskerville Ultra 1 19 cm 5 cm Border Terrier, Jack Russell
Muilkorf Baskerville Ultra 2 23 cm 6,5 cm Cocker Spaniel, Beagle
Muilkorf Baskerville Ultra 3 27 cm 7 cm Collie, Staff Bull Terrier
Muilkorf Baskerville Ultra 4 31 cm 8 cm Duitse Staander, Pit Bull
Muilkorf Baskerville Ultra 5 35 cm 9 cm Labrador, Duitse herder
Muilkorf Baskerville Ultra 6 40 cm 10 cm Deense Dog, Rottweiler

Bestel en koop de muilkorf in onze webshop

Bestel eenvoudig de muilkorf naar keuze in onze webshop. Bij twijfel over welke maat je nodig hebt, koop meerdere muilkorven. De muilkorven die niet passen kun je retour sturen.

Als de muilkorf is geplaatst, moet je hond zijn bek een beetje kunnen openen zoals bij hijgen, maar moet de muilkorf strak genoeg zitten zodat deze niet over de neus kan glippen. Probeer ervoor te zorgen dat de zijkanten van de muilkorf niet op de lippen drukken, omdat dit voor ongemak bij je hond zorgt.

Het kan gebeuren dat de muilkorf toch te groot of te klein is. Neem dan even contact met ons op voor een passende oplossing. 

Hond wennen aan de muilkorf

Hoe laat je een hond wennen aan een muilkorf?

Laat de muilkorf voor het eerst zien aan je hond als een bron voor beloning. 

Plaats de korf in je hand samen met de beloning in je handpalm en laat je hond de beloning uit de muilkorf eten. Herhaal dit zodat je hond graag zijn neus in de korf steekt als deze wordt aangeboden.

fullsizeoutput 285Vervolgens moet de bovenste band over het midden van de kop van je hond worden geplaatst in de betreffende opening in het nekgedeelte van de muilkorf. De onderste veiligheidsband verhindert dat je hond de muilkorf omhoog duwt als deze aan de normale halsband is bevestigd.

De meeste honden hebben geen van deze veiligheidsfuncties nodig zodra ze gewend zijn geraakt aan het dragen van de muilkorf Baskerville Ultra. Als je hond mogelijk agressief is of heel erg handig is in het verwijderen van de muilkorf, dan zijn deze veiligheidsfuncties erg belangrijk. Vergeet niet om thuis vaak met je hond te oefenen met het dragen van de muilkorf wanneer hij ontspannen is. Gebruik de muilkorf niet alleen in een "probleem" situatie of locatie.

Hond is agressief

Als je hond agressief gedrag vertoont, raden wij ten zeerste aan om hulp te zoeken van een geschikte en gekwalificeerde gedragstherapeut, jouw dierenarts in je regio kan je een verwijzing geven voor iemand in jouw regio. Smeer vervolgens de binnenkant van de muilkorf in met een smaakvol, maar plakkerig voedingsproduct, zoals de Kong Easy Treat Cheddar Cheese of Leverpastei, romige kaas, pindakaas of smeerworst. Terwijl je hond het smaakvolle product aflikt, maak je de gesp van de band vast. Blijf je hond een beloning geven door de korf heen om een positieve associatie te behouden. 

Hond accepteert de muilkorf niet

Als je hond de muilkorf niet accepteert is dat vrij normaal gedrag. De meeste honden zullen met de poot naar de muilkorf slaan of met de neus over de grond wrijven om te proberen de korf te verwijderen. Je moet je hond dan afleiden met een beloning en aandacht bijvoorbeeld met hem spelen. Loop in de rondte en moedig hem aan om je te volgen door je hond met wat voedsel te lokken en je hond enthousiast aan te moedigen. Misschien ga je te hard voor je hond en zal je het rustiger aan moeten pakken met het aanleren om een muilkorf te dragen. Zorg voor rust en neem de tijd ervoor.

Geen medelijden maar niet straffen

Je hond nooit straffen als hij de muilkorf probeert te verwijderen: dit geeft je hond een negatieve associatie met het dragen van de muilkorf. Je moet ook geen medelijden hebben met je hond, maar je hond daarentegen heel veel aandacht geven en belonen, zodat je hond ernaar uitziet om de muilkorf te dragen! Hou de trainingssessies kort en positief, verwijder de muilkorf als jouw hond kalm en rustig is. Herhaal deze sessies vaak totdat je hond ontspannen is bij het dragen van zijn muilkorf. 

Welke muilkorf voor je hond?

Welke muilkorf moet je kiezen voor je hond? Er is een geruime keuze aan muilkorven. Nu aan jou om je hond goed op te meten, want elke hond is uniek en meten is weten! Hierboven hebben we al het een en ander besproken hoe je de snuit van je hond opmeet. Teefjes vallen over het algemeen kleiner uit dan de reuen. 

Baskerville Ultra, de unieke zwarte muilkorf

Het unieke ontwerp van de Baskerville Ultra muilkorf garandeert een maximale veiligheid zonder dat het comfort en het welzijn van je hond eronder lijdt. Het is zodanig ontworpen dat je hond nog kan hijgen en drinken, wat zeer belangrijk is als je hond de muilkorf draagt tijdens oefeningen. Het grote verschil met andere muilkorven is dat het makkelijker is om je hond een beloning in de vorm van voer te geven wanneer de muilkorf gedragen wordt. Dit is erg handig wanneer de muilkorf gebruikt wordt tijdens het aanleren van het gewenste gedrag.

Voordelen Baskerville Ultra in het kort:
maximaal comfort voor de hond
twee extra veiligheidsbevestigingen
grote korf gaten, makkelijk gewenst gedrag belonen

Baskerville, de beige muilkorf

Het klassieke model muilkorf de Baskerville is zeer geschikt voor honden met een lange snuit. Dit model is ook prima te gebruiken bij vermijden van poep eten van de straat of uit de kattenbak, overmatig likken van wonden of als je je hond verzorgt.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Voordeelprogramma

Als wederverkoper geniet je een groot aantal voordelen
Koop groot in en hanteer eigen prijzen voor cursisten
Dieren- of webwinkels kopen voor scherpe prijzen
Zeer hoge kortingen op bijna alle producten
 • Kong

  Kong

  Beste Speelgoed voor Dieren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7